Statement

I LYD PORT vil vi undersøge rum, form og tilstedeværelse i vores værker, hvordan elektronik og synthese bliver taktile i sammensmeltningen mellem strenge, akustik og vokale karakterer. Vi er optaget af de fællestræk som bringer os sammen, og dem som splitter os ad, i lande, naturen, kulture, sprog og en-til-en.

Igennem vores personlige tætte relation, er vores samarbejde baseret på nærhed og de kontraster der sker i mødet mellem to sjæle.


Vi arbejder i et genreflydende felt, hvor pop og klassisk sammensmeltes med lydkunst og noise. Vi arbejder med det sceniske rum, og er optaget af at udfordre de klassiske genre som opera, med nye lyde og undersøgende kompositioner.

Duoen LYD PORT består af lydkunstnerne og komponisterne Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt. De er begge uddannet fra Elektronisk Musik og Lydkunst fra Syddansk Musikkonservatorium, og dannede i 2017 duoen hvor de arbejder tværkunsteriske med scenekunst, lyd og musik.
Duoen har netop skabt en stenskulptur til Verdensarv Stevns Symposium, som er den kommende skulpturpark i St. Heddinge. Til det nye år vil de deltage med et kor-projekt til residency programmet “Menneske og Vind” på Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm.

Mai Ane Pil Siedentopp (1991) arbejder lyd som rummeligt medie som komponist i en række forskellige sammenhænge. I 2017 var hun bl.a. en del af holdet som repræsenterede Danmark, til Ung Nordisk Musik Festival i Reykjavik. Hun har været en del af det eksperimenterede orkester Kvindebandet og arbejder lige nu med hende eget soloprojekt PAM. Under Aarhus Kulturhovedstad skabte hun musik til eventet Aarhus Walk On Water, hvor hun efterfølgende modtog en præmiering fra Statens Kunstfond for musikken hertil.

Morten Schmidt (1985) arbejder med live-sampling af trommer og vokal, igennem sit looping system forenes akustiske og elektroniske instrumenter i et poppet elektroniske univers. Har slået sine folder i Melodio og SOLÁR (bl.a. Spot, Roskilde Festival, SMUK festival, Vega m.v.) og skrevet musik til en række nycirkus performances (m. TinCan Company) og samarbejdet med lyskunst (Lys og Lydkunst, installations koncert, Svendborg) og performance koncerter (bl.a. Store Hyledag, GAS Festival mv.)

foto: Kristoffer Juel